Sebastiaan Schippers

Sebastiaan Schippers (1972) Scharnegoutum

In  ruil voor het zingen in het kinderkoor, ontving Sebastiaan op 9 jarige leeftijd in Giessenburg zijn eerste orgellessen van Heleen Dame. Later volgden lessen bij Anje de Kuiper.  Twijfel was er over studeren aan het conservatorium of theologie aan de universiteit. Het werd de theologie.

Tijdens deze studie vonden de orgellessen hun vervolg in lessen voor improvisatie bij Ton van der Horst (organist van de Grote Kerk in Hilversum) en theorieles bij Harry Maring (kerkmusicus te Hallum).

Na het voltooien van de studie werd alsnog de keuze voor fulltime muziek gemaakt. Maar soms blijkt het nog niet zo heel ver uit elkaar te liggen, want regelmatig klinkt de opmerking dat er “wordt gepreekt vanaf de orgelbank”.

Als organist wordt hij regelmatig gevraagd voor zangdiensten, zangavonden en koorbegeleiding. Daarnaast laat hij ook tijdens concerten in binnen- en buitenland van zich horen, solo en met andere instrumentalisten samen.

Een hoogtepunt was in 2004 een concertreis langs grote orgels in Wittenberg (D) en omgeving. In augustus 2013 was er opnieuw een orgelreis naar Duitsland. O.a. Naumburg, Weißenfels, Merseburg. En in 2015 volgde nog een reis naar Mecklenburg-Vorpommern.

Hij is als kerkmusicus werkzaam in de Protestantse Gemeente Trynwâlden. Naast het (samen met de andere organisten) bespelen van de orgels in de 6 verschillende kerken is hij hier ook dirigent van het Gelegenheidskoor van de PGT. Verder ook in de Protestantse Gemeente te Burgum waar hij dirigent is van de Kleine Cantorij van de Kruiskerk en één van de organisten in het team. In de PG Eastermar speelt hij maandelijks een dienst. Daarnaast is hij dirigent bij Pniëls Kerkkoor te Leeuwarden-Huizum en Nocht & Wille te Lollum e.o.

Bij Interkerkelijk Mannenkoor Edoza te Sneek is hij vaste begeleider tijdens de wekelijkse repetitieavonden en bij verschillende uitvoeringen. Met hen ging hij in oktober 2013 naar Londen en in september 2016 naar Wenen. Twee geweldige concertreizen!

In het voorjaar van 2016 eindigde hij in de EO-wedstrijd “De beste organist van Nederland” op een mooie derde plek!

Klik hiervoor de website van Sebastiaan.

Joël Hofman (1965) Joure

Is geboren in Hommerts, op 15 juli 1965, begonnen op bugel bij het korps (fanfare) in Hommerts, daarna cornet en trompet. Heeft vanaf z’n 16e, naast korps in Hommerts (trompet) bij verschillende verenigingen gespeeld, o.a. bij Crescendo in Heeg (trompet, fanfare) en Pro Rege in Heerenveen (cornet, brassband). Na verhuizing naar Nijland overgestapt op trombone. In Nijland bij de fanfare gespeeld en Pro Rege, eerst op trombone, later ook op es-bas. Later lid geweest bij fanfare “de Harmonie” in Sneek en Excelsior in Skraard (wereldkampioen 2e divisie 2009). Speelt daarnaast al weer heel veel jaren in koperkwintet Charivari, bij Crescendo in Heeg en ben lid van de brassband Greidebrass. En natuurlijk niet te vzergeten ijn optredens met organist Sebastiaan Schippers waarvan hij zelf zegt “ik vind het een hele mooie combinatie en een waar ik heel veel plezier aan beleef!!”