Exposities en concerten

Fonte di Musica

De kersttijd komt er aan. En iedereen beleeft die op z’n eigen wijze. Daarom brengt Fonte di Musica een kerstconcert met muziek uit een veelkleurig palet. Zowel bekende, traditionele stukken zijn te horen in de originele zetting dan wel in een moderne versie als ook minder bekende muzikale pareltjes. Maar altijd staat de geboorte van het Christuskind centraal. Letterlijk, want het Grote Wonder, oftewel ‘Magnum Mysterium’ is de basis van dit kerstconcert.

De tekst van dit stuk gaat terug tot in de middeleeuwen en de oudste klanken die we op deze tekst kennen zijn Gregoriaanse responsoria. Vele componisten hebben ons een ‘O Magnum Mysterium’ nagelaten en tijdens dit concert zullen er maar liefst vier klinken: twee van ‘oude’ componisten uit de 16de eeuw (Clemens non papa en Victoria) en twee van nog levende componisten (Antognini en Lauridsen). Deze vier stukken vormen de pijlers van dit concert.

Jetse Bremer heeft enkele traditionele kerstliedjes  in een modern jasje gestoken. Hiervan worden ‘Hoe leit dit kindeke’ en ‘Herders, hij is geboren’ uitgevoerd. Ook van recente datum is ‘I wonder as I wander’ van John Rutter. Verder komen zowel Engelse Christmas carols als Duitse werken van Praetorius, Schütz en Bach aan bod. Kortom, een concert met ‘voor elck wat wils’ dat u al helemaal in de kerststemming brengt.

Fonte di Musica

Dit Noord-Hollands dubbelkwartet bestaat pas sinds 2016 maar elk lid kan bogen op een jarenlange zangervaring en de samenklank bleek boven verwachting. Zo mocht in 2017 al tijdens hun tweede optreden de publieksprijs van het Hoornse festival ‘Oude Muziek Nu’ in ontvangst genomen worden.

De basis van het repertoire ligt in de oude muziek, maar al snel bleek het ensemble ook heel geschikt voor close-harmony zang waardoor er ook steeds meer moderne componisten op de lessenaar verschijnen.

Fonte di Musica bestaat uit: Cécile de Moes en Maria Snijders (sopranen), Margreth Koning en Catharina Vreugdenhil (alten), Harrie en Frank Doodeman (tenoren), Richard den Bak en Philip Waardijk (bassen). Zij zingen zonder dirigent maar worden regelmatig professioneel gecoacht.

datum:                 zaterdagavond 15 december 2018

tijd:                       20:00 uur

locatie:                 Oude Ursulakerk, Dorpsstraat 93

entree:                    €12 aan de kerk en €10 in de voorverkoop

voorverkoop via:   De meiden van Spaansen, Dorpsstraat 44, Warmenhuizen
06-12 03 31 84
fontedimusica.nl

Meer informatie is te vinden op de website: fontedimusica.nl

“Kun je nog zingen”

Op zaterdagavond 22 december om 20.00 geeft het koor ‘Kun je nog Zingen’ uit Warmenhuizen
een prachtig Kerstconcert in de Oude Ursulakerk.
Het koor ‘Kun je nog Zingen staat onder de bezielende leiding van dirigent Aad Bontenbal en wordt
begeleid door Joost Tuithof op piano en Maarten van der Meer op cello.
Uniek voor dit concert is dat ook een aantal blazers van de Harmonie uit Warmenhuizen een aandeel levert.
Wij zingen de kerstliederen in het Nederlands. Een uitzondering vormen het Sancta Maria en het Veni Jesu
die gezongen worden in het Latijn.
U kunt met een zestal liederen meezingen en de liederen worden met elkaar verbonden door middel van het
Kerstverhaal.
Komt dus allen tezamen op zaterdag 22 december.
Het concert is gratis,maar er is wel een deurcollecte i.v.m. de gemaakte kosten.

 

Sparkling Vocals

Het bekende koor “Sparkling Vocals“ onder leiding van dirigent Karel Kok geeft op zondag 23 december een inspirerend Kerstconcert in de Oude Ursulakerk in Warmenhuizen, Dorpsstraat 93. Daarmee wordt de inmiddels 18 jaar oude traditie van succesvolle Kerstconcerten ook dit jaar voortgezet in deze mooie kerk. De aanvang van het concert is 20.15 uur.

  “Sparkling Vocals” brengt een aantrekkelijk, sprankelend en vernieuwend programma met unieke en sfeervolle kerstmuziek. De mooie melodieën zijn echte dragers van de tekst en vormen een prachtig voorbeeld van symbiose tussen tekst en muziek welke in harmonieuze klanken wordt weergeven.

Geen traditionele kerstmuziek maar een afwisselend programma waarmee het koor de toehoorders innerlijke warmte wil geven. De dirigent hecht veel waarde aan de vocale vaardigheden van de leden waardoor er een prima koorbalans is gerealiseerd. Schoonheid en harmonie nemen voor dirigent Kok een prominente plaats in bij de uitvoeringen van het koor. De muziek is dan weer intiem en dan weer uitbundig, van fluisterzacht tot majestueus en krachtig. Het koor wordt op piano begeleid door Ronald van der Veen, Djoeke Wisman speelt de fluitpartijen en Tonnie Spruijt verzorgt bij enkele stukken de percussie. “Sparkling Vocals” wil u graag bij dit concert begroeten en u zo vlak voor Kerst verwarmen met feestelijke en sfeervolle muziek!!

 Toegang en kaarten.

De deuren gaan een half uur voor aanvang open voor publiek. Kaarten voor dit concert kunnen gekocht worden bij de entree, de toegangsprijs bedraagt € 12,00, kinderen tot 16 jaar € 6,00. Tevens kunnen kaarten telefonisch gereserveerd worden via 06-516 615 64 of per e-mail: karelkok@xs4all.nl